Decorațiuni Teracota Mediaș

Din 1906, după o mulțime de schimbări sociale, politice și economice, Teracota Mediaș produce aceleași cahle pictate, folosind cuptoarele vechi, reteța originală de amestecuri de pământ, același număr de muncitori și aceeași tehnologie de glazurare și pictare manuală.

  • Modele: >300
  • Material: teracotă
  • Suprafață: glazurată

Detalii tehnice

Amestecul de pământuri utilizate respectă rețeta originală de argile ușor fuzibile – argilă caulinoasă de la Megidia, argilă caulinoasă albă Vascău, caulin plk din Ucraina și argile refractare de la Șuncuiuș – Bihor. Mixul rezultat se amestecă cu nisip cuarțos și se arde la temperaturi de 950-1000 grade C.

Principalele trei beneficii funcționale datorate acestui amestec de argile sunt: conductibilitatea termică ridicată, capacitatea de a acumulare rapid caldură și de a o păstra timp de mai multe ore de la stingerea focului și rezistența la șoc termic datorată arderii cahlelor la temperatură de vitrificare. Soba sau șemineul rezistă astfel timp de cel puțin 50 de ani la cicluri repetate de încălzire.

placari teracota
  • Dimensiuni: 22 x 24 cm;
  • Grosime: 3 cm;
  • Greutate: 2-3 kg;
  • Pictare: manuală.

Recomandat pentru:

  • Sobe
  • Placări
  • Decorațiuni
placari-teracota
sobe-teracota

Fabrica de teracotă din Mediaș produce în mod curent peste 300 de modele de cahle pentru sobe de teracotă, care pot fi simple sau ornamentale cu modele geometrice și decorative, glazurate multicolor și pictate manual înainte sau după ardere cu glazuri termorezistente.

Toate piesele Teracota Mediaș au suprafața acoperită cu glazuri fără metale grele, sunt aplicate manual și sunt rezistente la agenți chimici.

Glazurarea cahlelor se poate face în mai multe culori – ocru, maro, alb, verde, albastru, cobalt, vișiniu, policrom bej și roșu – dar cele care reprezintă cel mai bine tradiția fabricii sunt piesele glazurate alb și pictate cu albastru.

Efect imediat

Folosirea plăcilor de teracotă în scop decorativ aduce un efect imediat de încălzire, familiaritate, relaxare. Procesul de ardere în cuptor la temperaturi de vitrificare oferă plăcilor o rezistență mecanică ridicată și creează pe suprafața acestora o masă sticloasă rezistentă la uzură și agenți chimici cu care poate veni în contact. Fiecare dintre plăcile pe care vi le punem la dispoziție sunt fabricate și pictate manual de către meșteri transilvăneni autentici care prin sudoarea frunții lor duc mai departe o meserie aproape uitată.

MODELE CAHLE

tavan-fals-decorativ

SIEBEN

tavan-fals-decorativ

ORĂȘEL

tapet-decorativ-floral

COSMIN

tavan-fals-decorativ

LALEA SECUIASCĂ

tavan-fals-decorativ

GREACĂ

tavan-fals-decorativ

BRÂNCOVEANU

Contactează-ne